ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Tekintettel arra a módosító javaslatra, amelyet dr. Salamon László elnök úr ismertetett, általános és részletes vitát kell tartanunk.
Tisztelt Országgyűlés! A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 93. §-ának (2) bekezdése értelmében – idézem: "Az Országgyűlés a feloszlatásról soron következő ülésén határoz. E napirend tárgyalására meg kell hívni az érintett önkormányzat polgármesterét. A polgármester jogosult a feloszlatásra vonatkozó javaslattal kapcsolatban a – hangsúlyozom – képviselő-testület álláspontját a határozathozatal előtt ismertetni."
Dr. Herédi Dezső polgármester urat, az önkormányzati törvény előbb ismertetett rendelkezése értelmében meghívtuk, és jelen van az Országgyűlésben. (Az Állami Vagyonügynökség elnöke számára kijelölt üléstermi helyen, felállással mutatkozik be a Háznak.)
Megkérdezem polgármester urat, van-e abban a helyzetben, hogy a képviselő-testület álláspontját ismertesse. Kérem, kérdésemre igennel vagy nemmel válaszoljon.
Felszólaló: Dr. Herédi Dezső, Tiszaderzs nagyközség polgármestere

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem