MÓZS JÓZSEF (KDNP)

Teljes szövegű keresés

MÓZS JÓZSEF (KDNP)
MÓZS JÓZSEF (KDNP) Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársak! Nagyon röviden arról szeretnék néhány szót mondani, hogy részben a frakció nevében, részben a magam nevében miért támogatjuk ezt a többpárti előterjesztést, és azoknak az aggályainknak is hangot szeretnénk adni, amelyek azért nem oszlottak el ezzel a dologgal kapcsolatban.
Röviden a szakszervezeti és a kapcsolódó kérdések, tehát a tb.-önkormányzat és egyebek. Ezek a kérdések azon csoportba sorolhatók, amelyek az átmenetet erősen megterhelték eddig is, és valószínűleg egy darabig meg is fogják.
Két éve, két és fél éve talán bölcsebbek lettünk volna, hogyha radikálisan hozzá merünk nyúlni a szakszervezetek kérdéséhez is, de most már ezen elmélkedni szinte fölösleges, lévén az idő kereke nem visszafordítható. Itt vagyunk egy adott helyzetben, amikor szükségesnek tűnt egy többpárti módosító javaslatot készíteni, részben azért, hogy technikai természetű időpont-egyeztetéseket és időpontok egymáshoz való rögzítését el tudjuk végezni, utat nyitva ezzel annak, hogy a szükséges választások megtörténhessenek, részben kifejezve azt a szándékunkat – s a magunk részéről ezt hangsúlyoznám –, úgy látjuk, hogy meg kell tartani ezeket a választásokat, és úgy látjuk, hogy ehhez a feltételeket meg kell teremteni. Viszont látni kell, hogy a szakszervezetekkel kapcsolatos kérdések és a tb.-vel kapcsolatos vonatkozó, tehát kapcsolódó kérdések is különféle politikai csoportokat is megosztanak, nemcsak az érintett szakszervezeti csoportosulásokat.
Sokkal jobb lenne, hogyha nagyobb konszenzus megteremtése lehetővé válna ezen a területen, és talán nyugodtabb szívvel támogatnánk ezt a hatpárti vagy ötpárti törvényjavaslat-tervezetet, amely előttünk van. Azon súlyos aggályunkat kell, hogy elmondjuk, hogy a jövő legitim érdekvédelme szempontjából nem lehetünk teljesen biztosak benne, hogy amit most teszünk, az helyes vagy helytelen. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem