KIS GYULA JÓZSEF, DR. (MDF)

Teljes szövegű keresés

KIS GYULA JÓZSEF, DR. (MDF)
KIS GYULA JÓZSEF, DR. (MDF) Köszönöm, Elnök Úr! Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Képviselőház! Mielőtt sikerülne odáig eljutnunk, hogy a legkönynyebb kérdéseket is a legnagyobb nehézségek árán tudjuk csak megoldani, szeretném ismételten tájékoztatni a Képviselőházat arról, hogy miről szól ez a törvényjavaslat. Arról szól, hogy három választást – a társadalombiztosítási önkormányzati választást, az üzemitanács-választást és ennek analógiájára a közalkalmazotti tanács választást – a kitűzött, eredetileg törvényben rögzített határidőben nem áll módjában a Parlamentnek elrendelni, tekintve, hogy azokat a szakszervezeti választások közti törvényhez rögzítettük, és ezek a választások nem akarnak létrejönni.
Nem akarnak most sem, meg már két éve nem akarnak létrejönni, de ettől még a társadalombiztosítást otthagyni gazda nélkül, vagy a munkavállalókat otthagyni üzemi tanács nélkül, akikkel a kollektív szerződést meg kell kötni a munkaadóknak, igencsak nagy felelőtlenség lenne, ezért a mostani törvényjavaslat dicséretes módon, többirányú kezdeményezésre, arról szól, adjunk lehetőséget arra, hogy egy hónappal, illetve hat héttel későbbre tolva a határidőket jogilag a Parlament elkerülje a mulasztásos alkotmánysértést, másrészt meg lehessen alkotni a választásról szóló törvényt, ami feltétele annak, hogy meg lehessen csinálni ezeket az igen fontos választásokat a jövő év első negyedévében.
Erről szól a javaslat. Minden egyéb mögöttes szándékot feltételező, nagy filozófiákat vagy ideológiákat megtestesítő hozzászólás – úgy érzem – a jelen helyzetben a kérdés megoldását csak hátráltathatja.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem