HATVANI ZOLTÁN, DR. (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

HATVANI ZOLTÁN, DR. (SZDSZ)
HATVANI ZOLTÁN, DR. (SZDSZ) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Igazán csak két-három mondat erejéig veszem igénybe türelmüket. Amikor a gazdasági bizottságban ezt az előterjesztést tárgyaltuk, fel sem merült a bizottság egyetlen tagjában sem, hogy ezt az előterjesztést ne támogassuk. A vita csupán arról szólt, arról folyt, hogy milyen határidőre lehet ezt az előterjesztést benyújtani.
A vita eredménye képviselői módosító javaslatokban önök előtt van, a döntés az önök kezében lesz. Én azonban nagyon kérem képviselőtársaimat, egy olyan körzet nevében kérem – Edelény –, ahol ma az országban a legmagasabb a munkanélküliség a 24%-os hányadával. Nagyon kérem, ne mondjunk le erről a jogunkról, nemcsak jogunkról, erről a kötelességünkről, hogy egy koncepciót vitassunk majd meg, amikor arra alkalmunk lesz; megvitassuk a Kormány e ma rendkívül, talán legfontosabb kérdéssel kapcsolatos elképzeléseit, megnézzük tervezett eszközeit, megvitassuk és állást foglaljunk benne.
Azt hiszem, nem elég nekünk az, ha a Kormány programját a Kormány megalakulásakor, esetleg évente, a költségvetési törvény vitatásakor annak előirányzatait ellenőrizzük és megvitatjuk. Nekünk kötelességünk – sőt, különösen fontos – egy-egy krízishelyzetben, hogy elkérjük, magunk elé kérjük a Kormány elképzeléseit, javaslatainkat hozzátegyük, azt megvitassuk, és határozatot, állásfoglalást hozzunk ebben a kérdésben.
Nagyon kérem képviselőtársaimat, szavazáskor fontolják meg ezt a fontos képviselői felelősségünket. Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem