ROTT NÁNDOR, DR. a környezetvédelmi bizottság elnöke:

Teljes szövegű keresés

ROTT NÁNDOR, DR. a környezetvédelmi bizottság elnöke:
ROTT NÁNDOR, DR. a környezetvédelmi bizottság elnöke: Igen, Elnök Úr!
Az a megtiszteltetés ért, hogy ezt a funkciót én töltsem be, és az általános vitában már kifejtettük a környezetvédelmi bizottság állásfoglalását. Most megtárgyalta a bizottság a költségvetéshez benyújtott módosító indítványokat, és maga a bizottság is egy egész sor módosító indítványt nyújtott be.
Ezeknek nagy részében gondoskodunk – legalábbis mi úgy hisszük – az ellentételezésről, tehát összességükben nem emelik a költségvetés kiadási oldalát. Hozzá kell tennem, hogy a környezetvédelmi tárca, a környezetvédelmi fejezet a költségvetésben amúgy is annyira szerény, hogy még ha itt emeltük volna is a költségvetés összkiadásait, ez akkor is eltörpült volna. Tehát olyan marginális nagyságú, hogy nem borította volna fel a költségvetést. De ismétlem, ezt igyekeztünk elkerülni és az ellentételezést biztosítani.
Mindazonáltal nagyon szeretném most is kérni az igen tisztelt Házat és minden frakciót, hogy ahogy a bizottságban teljes, pártok közötti egységben határozódtak el ezek a módosító indítványok, kérem, hogy pártfrakcióra való tekintet nélkül a tisztelt Ház majd támogassa ezeket, mert higgyék el, ezek viszonylag kis összegek, de egy amúgy is rendkívül szerényen és szegényen eleresztett tárcának egyáltalán a létét és a környezetvédelem alapvető feltételeit kívánjuk biztosítani.
És ha mindnyájan magukba néznek a képviselő urak, akkor biztos belátják azt, hogy itt a jövőnkről van szó, hogy ebben az országban egy elviselhető környezet alakuljon majd ki. Egyelőre csak az a célunk, hogy a romlása, a további süllyedése álljon meg ezeknek a környezeti feltételeknek, és a bizottság módosító indítványai a minimális létben maradást kívánják a környezetvédelem számára biztosítani. Ezért kérem minden pártnak és minden frakciónak a támogatását, ha majd szavazásra fog sor kerülni. Köszönöm a türelmüket. (Taps a KDNP soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem