ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Igen, jogos. Tudniillik az 1. számú melléklet 18. pontjának módosítását javasolta Vincze Kálmán képviselő úr a 15. pontban. Ezt a módosító javaslatot az Országgyűlés elvetette, tehát most kell az eredetit megszavaznunk.
Tehát kérdezem a tisztelt Országgyűlést – valóban ez kiegészítés, eredeti javaslat, kérem, figyeljenek! –, hogy elfogadja-e az 1. számú melléklet 18. pontját. Kérem, szavazzanak. (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 138 igen szavazattal, 32 ellenszavazattal, 36 tartózkodás mellett elfogadta az 1. számú melléklet 18. pontját.
Tisztelt Országgyűlés! Valóban ez a rész kimaradt a forgatókönyvből. Tehát most kerül sor a végszavazásra, most már úgy látjuk, nincs akadálya. Nincs? (Nincs.)
Tehát végezetül kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy a már elfogadott módosító javaslatokkal együtt, elfogadja-e a fogyasztási adóról és a fogyasztói árkiegészítésről szóló törvény módosításáról rendelkező törvényjavaslatot és annak 1-es és 2-es számú mellékletét. Kérem, szavazzanak. (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 141 igen szavazattal, 65 ellenszavazattal, 7 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot és annak 1-es és 2-es számú mellékletét elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most visszatérünk a jövő évi költségvetéssel kapcsolatos részletes vitára. Kívánja-e az Országgyűlés, hogy tízperces szünetet tartsunk vagy pedig folytassuk? (Közbeszólások, mindkét változatot többen támogatják.) Nem kívánja. (Zaj. – Közbeszólások: Tartsunk szünetet!) Kívánja? Kérem, kézfelemeléssel szavazzon, aki kívánja! (A képviselők többsége igennel szavaz.) Igen. Tízperces szünetet tartunk! (Taps. – Dr. Kupa Mihály: Éljen az elnök úr!) Köszönöm.
(A szünet 15 óra 57 perctől 16 óra 17 percig tartott. – Az elnöki széket Szabad György foglalja el. – Jegyzők: Juhász Péter és Glattfelder Béla )

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem