SZILI SÁNDOR (MSZP)

Teljes szövegű keresés

SZILI SÁNDOR (MSZP)
SZILI SÁNDOR (MSZP) Köszönöm a szót, Elnök Úr. Tisztelt Államtitkár Úr! A Magyar Köztársaság Alkotmánya előírja, hogy a fegyveres erőkkel kapcsolatos részletes szabályozókról szóló döntéshez a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának szavazata szükséges.
Az 1993. évi költségvetés tervezetének IX. fejezetében a Honvédelmi Minisztérium igazgatási kiadásai között a béralap 20,4%-os növekedését a minisztérium létszámnövekedéssel indokolja. Az indokok között szerepel: "A cím 1993. évi béralapjának megállapítása figyelembe veszi a katonai lelkészi hivatal személyi állománya (9 fő) kihatását is." Tehát ha jól értelmezem, az állami hivatalon belül – mármint a minisztériumon belül – hozzák létre ezt a hivatalt.
Kérdezem az államtitkár urat.
1. Az Országgyűlés melyik döntése alapján állítják fel a hivatalt?
2. Az ön véleménye szerint a hivatal felállítása összhangban van-e az Alkotmány 60.§-ának (3) bekezdésével, amely kimondja, hogy a Magyar Köztársaságban az egyház az államtól elválasztva működik?
Várom válaszát. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem