SZABÓ TAMÁS, DR. tárca nélküli miniszter:

Teljes szövegű keresés

SZABÓ TAMÁS, DR. tárca nélküli miniszter:
SZABÓ TAMÁS, DR. tárca nélküli miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselő Úr! A Tungsram 1989-ben 51%-ban a General Electric tulajdonába került. Ma több mint 75%-ban tulajdonos az előbb említett cég. A taps, ami a kérdést követte, arra enged következtetni, mintha úgy gondolnák, hogy van joga az államnak beleavatkozni egy tulajdonos döntéseibe. Sajnálatos módon vagy szerencsére, üzleti döntéseibe nincsen beleavatkozási lehetősége az államnak. Így ebben a kérdésben nem lehet állami beavatkozással bármit tenni egy 1989-ben megtörtént privatizáció hatására.
Általánosabban: a privatizáció előkészítése során, tehát amikor még nem történt meg a tulajdonváltás, mind a privatizációs törvények, mind pedig a Vagyonpolitikai Irányelvek lehetővé teszik, hogy a régi terminológiával, a szociális intézményeket vagy az önkormányzatoknak, vagy a dolgozók által alapított szervezeteknek átadhassa a vagyonkezelő szervezet. Az elvi lehetőség tehát a még privatizálás előtt levő cégeknél az ilyen jellegű kérdések megoldására adott.
Kérem válaszom elfogadását. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem