RÁDAY MIHÁLY (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

RÁDAY MIHÁLY (SZDSZ)
RÁDAY MIHÁLY (SZDSZ) Köszönöm, Elnök Úr. Miniszter Úr! Tisztelt Ház! Egy gyakorlat van kialakulóban, miszerint a különböző intézmények, gyárak megválnak szociális létesítményeiktől, üdülőiktől, sporttelepeiktől, és így próbálják magukat gazdaságilag rendbetenni. Ennek több hátránya van, amit most nem akarok részletezni. Egy konkrét ügy kapcsán teszem fel a kérdésemet.
A Tungsram Rt., Újpest nagy gyára, vezetése úgy intézkedett, hogy a Tungsram SC-nek december 18-áig el kell hagynia a sporttelepet. Azt a bizonyos sporttelepet, amely mind a kajak-kenu sportnak, mind úszásnak, teniszezésnek, sok mindennek volt a bázisa. A Tungsram újpesti sporttelepe híres hely, és eredményes volt ott a sportélet.
Szeretném tudni – és a kérdés ezt a célt szolgálja –, hogy ez az intézkedés megakadályozható-e még, hogy a Tungsram más célra, szállodaépítésre vagy más célra eladja ezt a sporttelepet, hogy sporttelep maradjon ez a terület, másrészt a kérdésem általános része, hogy be lehet-e avatkozni a privatizációkba, a gyárak ilyen irányú tevékenységébe, hogy megmaradjanak a sporttelepek, és esetleg, uram bocsá', az üdülők egy része, amelyekben sok társadalmi munkája van a gyárakban, intézményekben dolgozóknak?
Várom a választ. Köszönöm. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem