ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Tisztelt Országgyűlés! Személyi javaslatok következnek; határozathozatal, majd mentelmi ügyek. Úgyhogy kérem képviselőtársaimat, maradjanak a helyükön.
Soron következnek a személyi javaslatok, bizottsági tagok megválasztása. A Fidesz képviselőcsoportjának levelét 7864-es számon kapták kézhez képviselőtársaim. A képviselőcsoport bejelentette, hogy egyes bizottságokban helycseréket javasol. A jelölt képviselők megválasztásukkal egyidejűleg korábbi állandó bizottsági tagságukról lemondanak.
Horváth László helyére a gazdasági bizottságba a képviselőcsoport Ungár Klára képviselőt jelöli. Kérdezem az Országgyűlést, hogy egyetért-e Ungár Klára gazdasági bizottsági taggá történő megválasztásával. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Kimondom a határozatot, az Országgyűlés 186 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 13 tartózkodás mellett Ungár Klárát a gazdasági bizottság tagjává megválasztotta.
Ungár Klára helyére a szociális bizottságba a képviselőcsoport Szelényi Zsuzsanna képviselőt jelöli. Kérdezem az Országgyűlést, egyetért-e a javaslattal. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Az Országgyűlés 196 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 5 tartózkodás mellett Szelényi Zsuzsannát a szociális bizottság tagjává megválasztotta. (Taps.)
(16.50)
Szelényi Zsuzsanna helyére az oktatási, ifjúsági és sportbizottságba a képviselőcsoport Horváth Lászlót jelöli. Kérdezem az Országgyűlést, egyetért-e a javaslattal. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 190 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 7 tartózkodás mellett Horváth Lászlót az oktatási, ifjúsági és sportbizottság tagjává megválasztotta.
Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy képviselőtársaim és a magam nevében gratuláljak képviselőtársainknak új megbízatásaikhoz. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem