ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Az interpellációk és kérdések előterjesztésére holnap 14 és 16 óra között kerülhet sor.
Tisztelt Országgyűlés! A házbizottság múlt heti ülésén nem alakult ki egyetértés abban, hogy Kéri Kálmán, Kónya Imre és képviselőtársaik önálló indítványa, mely a Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény módosítását indítványozza, részét képezze-e a ma kezdődő ülés tárgysorozatának. Az előterjesztők – mint emlékezetes – új büntetőjogi törvényi tényállás megállapítására tesznek javaslatot, amely az önkényuralmi szervezetek jelképeinek használatát kívánja tilalmazni. Ezért most határozathozatalra van szükségünk annak eldöntésére, egyetért-e az Országgyűlés azzal, hogy a Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény módosításával foglalkozó törvényjavaslat tárgyalása a ma kezdődő ülésünk tárgysorozatának részét képezze-e.
Határozathozatal következik. Most kérem szavazatukat! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 137 szavazattal, 34 ellenében, 42 tartózkodás mellett a tárgysorozatba illesztette az említett javaslatot.
Tisztelt Országgyűlés! Kérem, őrizzék meg a Ház határozatképességét, mert hamarosan még egy határozathozatalra kerül sor.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem