DÉNES JÁNOS (független)

Teljes szövegű keresés

DÉNES JÁNOS (független)
DÉNES JÁNOS (független) Elnök Úr, köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Dr. Tölgyessy Péter SZDSZ-es képviselő úr Csengey Dénes szellemét megidézve rendkívül tömören ki tudta fejezni a lényeget. Elmondotta, hogy a Televíziót illetően, a sajtót, a Rádiót illetően nem jöhetett létre Csengey Dénes jelképes tévéelfoglalása révén, a mai napig a magyar nép és a magyar Parlament számára nem jöhetett létre. Ez a lényeg, amiről most beszélünk.
Amikor ez a közeg, amiről beszélünk, akkor engedtessék meg nekem, hogy hivatkozzam a köztársasági elnök úr benyújtott indítványára, amely indítványt tulajdonképpen magas közjogi méltósága szintjén teszi meg, de – hogy úgy mondjam – az időpont nem adja meg neki ezt a méltóságot, ennek az indítványnak. Tudniillik olyan ülőizmokat gyakorló hónapok vannak mögöttünk, hogy ebben a keretben súlyát, értelmét veszti, oka- és ügyefogyottá válik még egy ilyen magas közjogi méltóságon benyújtott törvényjavaslat is.
Amikor eme törvényjavaslatról beszélünk, akkor engedjék meg, hogy hivatkozzam arra, hogy az igen tisztelt alkotmányügyi bizottság is általános vitára alkalmatlannak találta. S ha e magas hőfokon órákat eltöltünk s beszélgetünk is, e pillanatban, ha ezt tudomásul vesszük, súlytalanná vált. S ezt ajánlom a tisztelt elnök úr figyelmébe is, hogy ezt a sehova nem vezető, értelmetlen vitát valahogy a megfelelő mederbe kellene terelni. Hisz nekem olyan érzésem támadt, hogy ez a bizonyos hajóvonta elsodródott a tisztelt ellenzék szempontjából számukra nem tetsző kikötőbe. Most egyetlenegy hajszállal, egy köztársasági elnöki hajszállal kívánják ezt a hajóvontát átvinni a másik oldalra. Kérem, ez egy meddő próbálkozás, nem megy. 1992-ben ez már ebben az országban, alapul véve az 1990. március 25-ei és árpilis 8-ai választásokat, nem megy, mert média, sajtó, tévé, rádió ügyében is be kell következzen az az abszolút következetesség, hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni azt, ami történt ebben az országban 1992 választása alkalmából. Ezt ajánlom a tisztelt Ház figyelmébe.
Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem