ELNÖK (Dornbach Alajos)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Személyi javaslatok következnek. Kónya Imre és Pásztor Gyula frakcióvezető urak a Magyar Demokrata Fórum és a Független Kisgazda, Földmunkás és Polgári Párt 35 fős csoportjának megállapodása alapján a parlamenti bizottságokban személycseréket indítványoznak. Képviselőtársaim az Országgyűlés elnökéhez címzett levelet 6385-ös számon kapták kézhez. Ennek megfelelően dr. Szabó János képviselő úr önkormányzati bizottsági tagságáról történő felmentésével egyidejűleg helyére a Független Kisgazdapárt Horváth László képviselő urat javasolja.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a javaslattal. Szavazzanak! (Megtörténik.) Az Országgyűlés 257 "igen" szavazattal, 1 ellenszavazat és 10 tartózkodás mellett a javaslatot jóváhagyta.
A képviselőcsoport vezetői Balla Gábor Tamás képviselő úrnak az alkotmányügyi bizottságban megüresedő helyére Szabó János képviselő urat javasolják.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a javaslattal. Szavazzanak! (Megtörténik.) Az Országgyűlés 259 "igen" szavazattal, 1 ellenszavazat és 5 tartózkodás mellett a javaslatot jóváhagyta.
A képviselőcsoport vezetői az emberi jogi bizottságban Tóth Imre László képviselő úr felmentésével megüresedő helyre Tóth Imre független kisgazdapárti képviselőt javasolják. Tehát Tóth Imre László magyar demokrata fórumos képviselő helyére Tóth Imre független kisgazdapárti képviselőt javasolják.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést: egyetért-e a személyi javaslattal? Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Az Országgyűlés 255 "igen" szavazattal, 2 ellenszavazat és 8 tartózkodás mellett Tóth Imre képviselő urat az emberi jogi bizottság tagjává megválasztotta.
A Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportja nevében Kónya Imre frakcióvezető úr levélben tájékoztatott arról, hogy Pusztai Erzsébet képviselő asszony lemondása következtében megüresedett helye a szociális bizottságban, és helyére Kincses Gyula képviselő urat javasolják. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést: egyetért-e a személyi javaslattal? Az Országgyűlés 255 "igen" szavazattal, ellenszavazat nélkül, 6 tartózkodás mellett Kincses Gyula képviselő urat a szociális bizottság tagjává megválasztotta.
Az új bizottsági tagoknak jó munkát és sok sikert kívánok bizottsági munkájukhoz. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem