ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! Köszöntöm képviselőtársaimat, kedves vendégeinket, a rádióra és a képernyőre figyelő minden honfitársunkat. Nyári rendkívüli ülésszakunk 4. ülésnapját megnyitom. Bejelentem, hogy az ülés vezetésében Kóródi Mária és Juhász Péter jegyzők lesznek segítségemre.
Mai ülésnapunkról előzetesen 26 képviselőtársunk jelentette be távolmaradását. Amennyiben mégis meg tudott jelenni valamelyikük, kérem szíves jelzését gépe bekapcsolása végett. (Kis szünet után:) Senki sem jelentkezett.
Emlékeztetem képviselőtársaimat, hogy az igazolt képviselők száma jelenleg 385, a határozatképességhez 193 képviselő jelenléte szükséges.
Tisztelt Országgyűlés! A bizottsági elnökök ma reggeli ülésén elhangzottak alapján az emberi jogokról és az alapvető szabadságjogokról szóló egyezmény megerősítéséről szóló országgyűlési határozati javaslatot megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi, az emberi jogi és külügyi bizottságnak.
Tisztelt Országgyűlés! Most szeretném ismertetni mai ülésnapunk várható programját. Először részletes vitára bocsátásokról határoz az Országgyűlés – mondanom sem kell, hogy ez megkívánja határozatképességünket –, majd
a szövetkezetekről szóló 1992. évi I. törvény hatálybalépéséről és az átmeneti szabályokról szóló 1992. évi II. törvény módosítását szabályozó törvényjavaslat határozathozataláról döntünk, erre kerül sor.
Ez után következik a nemzeti gondozásról szóló törvényjavaslat határozathozatala, majd
az időlegesen állami tulajdonban lévő vagyon értékesítéséről, hasznosításáról és védelméről szóló törvényjavaslat határozathozatalát kezdjük meg – lehet, hogy erre a határozathozatalra két részletben kerítünk sort, a délelőtt folyamán ugyanis le szeretnénk bonyolítani
a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány javára felajánlott vagyonról szóló törvényjavaslat részletes vitáját, illetve a kárpótlási jegy termőföldtulajdon megszerzésére történő felhasználásának egyes kérdéseiről szóló törvényjavaslat részletes vitáját. Ennek időpontja a bizottság időközben beérkező jelentésétől függ.
Délután, a szokott időpontban: 14 és 16 óra között, az interpellációk és kérdések előterjesztésére kerül sor. Lehet, hogy ezek együttesen nem töltik ki a számukra biztosított két órát – ebben az esetben a további programpontokat előbbre hozzuk.
A délelőtti határozathozatalokat folytatva kerül majd sor a mentelmi ügyek megtárgyalására, illetve személyi javaslatokkal kapcsolatos határozathozatalokra, majd
az időlegesen állami tulajdonban lévő vagyon értékesítéséről, hasznosításáról és védelméről szóló törvényjavaslat határozathozatalának folytatására.
Ezt követi a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány javára felajánlott vagyonról szóló törvényjavaslat határozathozatala, majd
a kárpótlási jegy termőföldtulajdon megszerzésére történő felhasználásának egyes kérdéseiről szóló törvényjavaslat határozathozatala.
Ez után az állam vállalkozói vagyonára vonatkozó törvényekkel összefüggő jogszabályok módosításáról szóló törvényjavaslat határozathozatala, végül
bizottság, illetve bizottságok megalakításáról szóló országgyűlési határozati javaslat vitájával és határozathozatalával fejezzük be munkánkat.
Amennyiben jó időfelhasználással és a határozatképesség mindvégig való megőrzésével így végig tudunk a mai napon haladni a jelzett programon, ebben az esetben a mai nappal le tudjuk zárni a rendkívüli nyári ülésszak szünet előtti szakaszát. Amenynyiben bármelyik ok folytán erre ma nem kerülhet sor, akkor – az előterjesztésnek megfelelően – holnap reggel folytatjuk munkánkat.
Tisztelt Országgyűlés! Most jelenlét-ellenőrzést tartunk. Most kérem szavazatukat, illetve az "igen" gomb megnyomását. (Megtörténik.)
Megállapítom, hogy – két jelentkező államtitkárral együtt – a gép által számba vett képviselők száma 201: az ülés határozatképes –, de csak akkor marad az, ha a képviselők nem hagyják el a termet! (Zaj, derültség.)
(10.10)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem