SZABÓ LAJOS, DR. előterjesztő:

Teljes szövegű keresés

SZABÓ LAJOS, DR. előterjesztő:
SZABÓ LAJOS, DR. előterjesztő: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Elsőrendben is megköszönöm az Országgyűlésnek azt a fokozott figyelmet és érdeklődést, amit Pásztor Gyula képviselőtársammal beadott törvénymódosító javaslatunk iránt tanúsított.
Ez a fokozott figyelem is bizonyítja azt, hogy igenis nem igaz egyetlen olyan hang se, amelyik erre az Országgyűlésre valamiféle felületességet vagy felelőtlenséget próbál rásütni.
Igenis, ez az Országgyűlés nagyon is nagy felelősséggel foglalkozik minden egyes kérdéssel. Jelen esetben nagy felelősséggel foglalkozik a magyar mezőgazdaság jövőjét meghatározó törvényekkel.
(10.20)
A vitában – majdnem kivétel nélkül – szakszerű, komoly véleményeket kaptunk, akár jogi, akár mezőgazdasági oldalról közelítve meg a problémát, természetesen ki-ki az általa fontosnak ítélt szempontok szerint.
Én két gondolatra szeretnék csupán reflektálni. Az egyik a jogbiztonság gondolata. Igen, igazuk van mindazoknak, akik azt mondják, hogy jogbizonytalanság van. Ez a jogbizonytalanság egészen addig tart, amíg meg nem találjuk, hogy hol kössük össze a jognak valamikor elszakadt fonalát. A Független Kisgazdapárt ezt az összekötési pontot 1947-ben határozta meg, pontosan azért, mert ez az az időpont, ahonnan előre és hátra is lehet menni a felmerülő igények szerint, az élet és a valóság igényei szerint. Mi ebben látjuk a legfontosabb részét a magyarországi jogbiztonságnak, hogy a jog elszakadt fonalát illő volna végre valahol határozottan összekötnünk.
A másik, ami kifogásként merült föl, elsősorban ellenzéki képviselőtársaim részéről, hogy a módosító javaslatunk harmadik részére nincs technikai megoldás. Én úgy gondolom, hogy közben megszületett az a módosítás, ami technikailag is megoldja a problémát, ami lehetővé teszi, hogy igenis most ezzel a törvénnyel is a magyar mezőgazdaság jövőbeni feltételeit javítsuk. És ez nem csupán a kormánypártok érdeke, ez minden pártnak, a magyar társadalomnak az érdeke, különös érdeke pedig annak a pártnak, amelyik párt a legközelebbi, a két év múlva elkövetkezendő választást meg fogja nyerni.
Ezek a viszonyok ugyanis, amelyeket most megteremtünk és meghatározunk, őrájuk maradnak majd örökségül, és nekik kell majd ezekkel a viszonyokkal gazdálkodni.
Kérem képviselőtársaimat, hogy a Pásztor Gyula által vezényelt szavazás szerint szíveskedjenek a javaslatainkat támogatni. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypártok padsoraiban.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem