FODOR ANDRáS ATTILA, DR. (MDF)

Teljes szövegű keresés

FODOR ANDRáS ATTILA, DR. (MDF)
FODOR ANDRáS ATTILA, DR. (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés!
Gadó képviselő úr valami olyasmit tulajdonított a felszólalásomnak és a javaslatomnak, ami nincsen benne. Azzal kezdtem, kimondottan ezért, hogy ne essék félreértés, hogy egyetértek azzal, hogy számunkra új és ismeretlen vallásfelekezetek működését is lehetővé teszi az állam, sőt anyagi erejéhez mérten a hitéletük gyakorlásában is támogatja őket.
Azt nem mondtam, hogy valamiféle homogenitásra kellene törekedni, és azt sem mondtam, hogy meg kellene akármelyik szekta… elnézést, akármelyik vallásfelekezet működését tiltani vagy be kellene szüntetni Magyarországon. Azt viszont feltétlenül mindenkinek tudomásul kell venni, hogy a magyar civilizáció, amely egyszersmind az európai civilizáció része is, ennek a hagyományaihoz ragaszkodunk, és ami ettől eltér, azt nem támogatjuk és nem akadályozzuk.
Nem mondtam olyat, hogy valamiféle olyan homogenitást kellene elérni, hogy az egyik vallási kultúrát preferálná egy másikkal szemben, és azzal az egy állításával egyetértek, hogy elvi jelentőségű kérdésről van szó, de ilyen értelemben, ahogy most mondtam. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem