ISÉPY TAMÁS, DR. igazságügyi minisztériumi államtitkár:

Teljes szövegű keresés

ISÉPY TAMÁS, DR. igazságügyi minisztériumi államtitkár:
ISÉPY TAMÁS, DR. igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, Elnök Úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Elnök Úr! Lassan a törvényjavaslat tárgyától függetlenül és a személyeknek szóló dörgedelmektől hangos hullámverésből kiemelkedve tovább szeretném pontosítani a történelmi hűség kedvéért, amit az elnök úr már pontosított. Nemcsak az előterjesztőt terhelő hivatali kötelességből, hanem – képviselőként – a törvényjavaslatnak szóló érdeklődésből azon szerencsés 38-ak közé tartoztam, akik kitartottak este 1/4 9-ig, és ahogy az elnök úr már említette, az akkor elnöklő alelnök úr azzal zárta le valóban a részletes vitát, hogy csatlakozó módosító indítványok előterjesztése esetén megnyitja újból a részletes vitát.
Hát itt módosító indítványt már nem lehet benyújtani, csak csatlakozó módosító indítványt! A csatlakozó módosító indítványokkal kapcsolatban felmerül, hogy némelyik nem felel meg a csatlakozó módosító indítvány kellékeinek, hanem új módosító indítvány formáját ölti, amelynek a megtárgyalását viszont a házszabály nyilvánvalóan kizárja.
Itt most tárgyaltunk körülbelül egy órán keresztül olyanról, amit a jegyzőkönyv egyértelműen tartalmaz, be vannak nyújtva a csatlakozó módosító indítványok, annak a keretében nyilvánvalóan mindenki a csatlakozó módosító indítványa ügyében felszólalhat, és elmondhatja, indokolhatja a csatlakozó módosító indítványt, de személynek szóló és egymáshoz intézett dörgedelmek ennek a tárgyalásnak a menetét csak akadályozzák! Én köszönöm szépen a figyelmet. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem