PALOTÁS JÁNOS (MDF)

Teljes szövegű keresés

PALOTÁS JÁNOS (MDF)
PALOTÁS JÁNOS (MDF) Köszönöm, Elnök Úr. Én is ígérem, hogy megpróbálom ezt az egyperces időhatárt tartani, mert tényleg nem az időhúzás a célom.
Az általános vitában az általános véleményemet elmondtam, most kérem képviselőtársaimat, hogy a három lehetséges változatnál vegyék figyelembe, vagy legalábbis gondolkodjanak el azon az összehasonlító gondolaton, amit én mint gyakorló munkaadó mondok önöknek, olyan, akinek több száz munkavállalónak kell a munkáltatói tevékenységét ellátnia.
Alapvetően tehát – az általános vitában elmondtam – én nem értek egyet a javaslattal, általában a jó megoldások keresését tartom célomnak, de ezt most az adott esetben tegyük félre. Három változatról fog szavazni vagy szavazhat a tisztelt Ház, e három közül választhat. Az egyik úgy szól, hogy két és fél százalékponttal emeljék föl a 43 %-ot, a másik 25 napról szól, a harmadik 10 napról és 1 % emelésről.
Szeretném önöknek elmondani – nem rabolva az idejüket, nem megindokolva, bár ki tudom fejteni, de higgyék el, miután én alkalmazni fogom és fizetni, tehát feltehetően igaz, hogy nem akarok önellenségem lenni – a három rossz változatból a legkevésbé rossz a két és fél százalék, mert a legegyszerűbb. A második legkevésbé rossz a 25 nap, amelyik az új intézmény bevezetése miatt rosszabb, de az egyszerűsége miatt – mert csak egyféle, tehát csak egyik területen bonyolította meg a rendszert – ez a második, és a harmadik, a legrosszabb a beterjesztett kompromisszumos javaslat, amely ráadásul még túl is bonyolítja, tehát amelyik semmilyen kompromisszumot nem tartalmaz, a terhe körülbelül ugyanakkora, ugyanakkor a legbonyolultabb az adminisztrációban való végrehajtása. Úgyhogy a három rossz változat közül én nem tudom egyiket sem támogatni, de az a kérésem, hogy ne a legrosszabbat, hanem akkor már a legkevésbé rosszat támogassák azok, akik a három változatot támogatni kívánják, és számunkra a három rosszból az az eddig alkalmazott rendszerben a legegyszerűbb rossz, hogy ahol eddig 43%-ot utaltam, ott 45,5-et utaljak. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem