HASZNOS MIKLÓS, DR. (KDNP)

Teljes szövegű keresés

HASZNOS MIKLÓS, DR. (KDNP)
HASZNOS MIKLÓS, DR. (KDNP) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Bevallom őszintén, amikor ma 17 órakor ide beléptem, megfogadtam, hogy ma nem szólalok fel, akármi történik. Mivel 12 elmúlt már, azért bátorkodtam megnyomni a gombot, mert nagyon elgondolkoztam azon, hogy itt egy olyan törvényjavaslatot tárgyalunk, ami ezelőtt egy fél évvel, ha bárki mással beszéltem volna onnan a túloldalról, akkor azt mondták volna: ez igen, a modern Nyugaton ez már egy bevezetett és jól működő rendszer, és ezt kellene megcéloznunk. (Zaj.)
Most, amikor elérkeztünk oda, hogy megpróbáljuk ezt megcélozni, akkor halljuk azokat az ellenérveket, hogy ez rossz a vállalkozóknak, hogy ez nincs kimunkálva, hogy nincs benne a törvényben, hogy a mil-lapra hogy kell ráírni, szóval halljuk ezeket a súlyos és komoly aggályokat, hogy miért nem lehet ezt a törvényjavaslatot megszavazni.
Most, amikor végiggondolom ezt az egészet, és azt mondom, hogy vajon hogy létezik az, hogy azon a nyugaton, ahol sokkal magasabbak a munkabérek, és egy vállalkozónál a költségek legnagyobb tényezője a munkabér, ott valahogy kibírják ezek a vállalkozók. Nálunk, ahol a legalacsonyabbak a munkabérek, ahol tulajdonképpen a legkisebb költséghányad, ott szegény vállalkozók, a tönkre fognak menni. Tehát rossz a vállalkozóknak.
De vajon még egyetlenegy érv nem hangzott el amellett, hogy jó-e a munkavállalóknak? Jó-e az ötmillió bérből és fizetésből élőnek, aki esetleg evvel a konstrukcióval jut el ahhoz, hogy egy telefonon beszól a munkahelyére, amikor egy gyomorrontása van, és nem kell végigjárnia egy tortúrát, és netán megkaphatja a fizetése 100 %-át is, és nemcsak a 75%-os táppénzt.
Amikor a tisztelt képviselőtársaim erről döntenek, akkor kérem, gondolják meg azt, hogy hátha ez a munkavállalóknak lesz jó. Köszönöm a figyelmüket. (Közbeszólás: Helyes. – Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem