SZABÓ LAJOS, DR. (FKgP)

Teljes szövegű keresés

SZABÓ LAJOS, DR. (FKgP)
SZABÓ LAJOS, DR. (FKgP 33 tagú képviselőcsoport): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Először is megköszönöm Szabad György képviselőtársamnak a támogató hozzászólását, és én most innen kérem az itt ülő földművelésügyi miniszter urat arra, hogy nagyon is komolyan tűzze a Földművelésügyi Minisztérium programjába azt az úgynevezett polgári tagosítást, ami a magyar mezőgazdaságnak egy 150 éves igénye. Rendkívül fontos dolog és történelmi jelentőségű lesz, a Kisgazdapárt földművelésügyi minisztere beírja nevét a magyar mezőgazdaság történetébe, ha ezt a programot korrektül végrehajtja. El se tudjuk képzelni, hogy a szövetkezeti törvény végrehajtásánál milyen rendkívül sok akadálya van például annak a hallatlan zilált, rendezetlen földhasználati és földtulajdon viszonynak, ami például a szakszövetkezeteknél van. Ez még megint egy külön misét megérne.
A másik megjegyzésem Tellér Gyula képviselőtársam felé. Mi nem ellenezzük azt, hogy legyen osztatlan szövetkezeti tulajdon, és én értem, hogy ő szövetkezetelméleti meggondolásokból miért tör e mellett pálcát. Ebben teljesen igaza van. Azonban azt mondjuk, hogy most igenis csináljunk egy fait accompli-t, osszuk fel azt a szövetkezeti vagyont azok között, akik annak a lérejöttében közreműködtek. Akár úgy, hogy a vagyonukkal, mert vagyonnal járultak hozzá, akár a munkájukkal; de ne csak azok részesüljenek ebben, akik most a szövetkezet tagjai, hanem mindazok, vagy azoknak az örökösei, akik ennek a vagyonnak a létrehozásában közreműködtek. És ezek után adjunk lehetőséget arra, hogy saját akaratukból, önként elhatározásukból olyan osztatlan vagyonrészt és olyan szociális vagy bármilyen támogatási alapokat képezzenek, mint amilyenre őnekik igényük vagy vágyuk van.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem