SZABAD GYÖRGY, az Országgyűlés elnöke:

Teljes szövegű keresés

SZABAD GYÖRGY, az Országgyűlés elnöke:
SZABAD GYÖRGY, az Országgyűlés elnöke: Tisztelt Képviselőtársaim! Rövid reflexióval szeretnék élni a Szabó Lajos által előadottakra. Nagy nyomatékkal szeretném támogatni az általa olyan fontosként felidézett tagosítási lehetőséget.
Én úgy gondolom, hogy kicsit ismétlődik az, ami a XIX. században Magyarországon lejátszódott a feudalizmus felszámolásakor. A birtokrendezés kérdéskörében minden lépéssel azzal egybekapcsolódott a tagosítás lehetőségének biztosítására irányuló törekvés. Az 1836. évi VI. és X. törvénycikkek már erre fölhívják a figyelmet, és végigkíséri a századot az erre való biztatás.
Most van egy nagy lehetőségünk arra, hogy sok tekintetben párhuzamosnak minősíthető birtokrendezés során – hiszen az egész átalakulásunk a diktatúra idején végbement refeudalizáció felszámolásával erősen kapcsolatos – ennek a lehető legnagyobb nyomatékot adjuk.
Tehát e tekintetben messzemenően támogatom a Szabó Lajos által elmondottakat.
Még egy gondolat, amit ugyanígy fel lehetne vezetni történetileg. Az, hogy az egész folyamatban az előzetes megegyezést szolgáló tárgyalások intézményesítését – úgy ahogy ő előadta – ugyancsak kívánatosnak tartom. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem