SIPOS IMRE, DR.

Teljes szövegű keresés

SIPOS IMRE, DR.
SIPOS IMRE, DR. (FKgP 33 tagú képviselőcsoport): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nagyon egyetértek Bogárdi képviselőtársamnak azon megnyilatkozásával, hogy a szövetkezeti törvényt, való igaz, hogy a jövőre készítjük. Egyáltalán nem volt olyan szándékom módosító javaslataimmal, hogy ne a jövőnek készülő törvényt próbáljam módosítani, de éppen ezért szeretném azokat a visszásságokat az új törvényben, a jövőre előremutató törvényben kiküszöbölni, amelyek eddig a problémát és a tagságban eddig kialakult félelmet meghozták a régi szövetkezeti törvényekben.
A dolgozó és nem dolgozó tagokkal. Szó sincs arról, hogy ki szeretném a nyugdíjasokat rekeszteni, de a másik végletet szeretném ezzel korrigálni, hogy valami úton-módon a dolgozó tagok is, akik tulajdonképpen a szövetkezet munkájában aktívan részt vesznek, legalább olyan formában szóhoz juthassanak, mint a nyugdíjasok. Tudniillik én most is ki merem jelenteni, hogy nagyon sok esetben a vagyonátmentési akciókat nyugdíjas tagokkal, az ő előzetes tájékoztatásuk nélkül, információhiányukat kihasználva szavaztatták meg, és én azt szeretném ezzel a módosító javaslatommal, hogy egyforma jogokhoz jussanak a szavazásban a dolgozó és a nem dolgozó tagok. Nem használtam aktív és inaktív kifejezést.
A másik dolog pedig, amelyre még reagálnék, hogy az igazgatósági tagoknál, aki egy olyan fontos döntést próbál a szövetkezet életében meghozni, mint Bogárdi képviselőtársam említette, az lépjen be a szövetkezet tagjainak a sorába. Amennyiben pedig nem hajlandó, joga van a szövetkezetnek szakértőként vagy egyéb más foglalkoztatási rendszerben őt meghallgatni, véleményét kikérni, és adott esetben a polgári perrendtartás alapján felelősséggel is tartozik. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem