GERGÁTZ ELEMÉR, DR. földművelésügyi miniszter:

Teljes szövegű keresés

GERGÁTZ ELEMÉR, DR. földművelésügyi miniszter:
GERGÁTZ ELEMÉR, DR. földművelésügyi miniszter: Elnézést, Elnök Úr, ha már megszólítottam. Én nagyon várom a szövetkezeti törvénynek a részletes vitáját, és oda koncentrálok teljes erővel.
Rott Nándor képviselő úrnak azonban szeretném mondani, hogy higgye el, hogy nyitott kapukat dönget azokkal a véleményekkel, dolgokkal, gondolatokkal, amelyekkel nagyjából egyetértünk. Nem akarok időt húzni, van néhány olyan gondolat, amit ő elmondott, amit másképp látunk, másképp gondolunk. Én ezt a részletes vitában ki fogom fejteni, amikor konkrétan egy-egy kérdés előfordul.
Egy biztos, hogy egy sorrendet ki kellett alakítani, kellett biztosítani a tulajdonviszonyok rendezését, kell biztosítani a szövetkezeti törvényt, átmeneti törvényt, és kell biztosítani a földtörvényt. Egyszerűen a három kritikus kérdésre: mit művelünk, ki művelje és hogyan művelje? – szóval – valami sorrendet be kellett hozni. Különben a földtörvénynek a tézisei már régen tárcakörözésen vannak, és én gondolom, hogy mindegyik pártnál is ott vannak, tehát ismerik a képviselő urak, hogy milyen gondolatokkal foglalkozunk, és várom javaslataikat és a véleményüket.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem