ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Nem támogatja. Az Országgyűlés? Most kérem szavazatukat! (Szavazás.) Köszönöm. Az Országgyűlés a módosítványt 151 szavazattal 59 ellenében, 7 tartózkodás mellett elutasította.
Kérdem akkor az Országgyűlést: elfogadja-e a törvényjavaslat 6. §-ának eredeti szövegét? Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm. Az Országgyűlés az eredeti szöveget 150 szavazattal 64 ellenében, 11 tartózkodás mellett elfogadta.
A 32., 33. és 34. pontok alternatív megoldást tartalmaznak a törvényjavaslat 8. §-ára. Vincze Kálmán a 8. § helyett azt javasolja, hogy az egyébként járó adó felét kelljen megtéríteni a műbizonylat szerint környezetszennyezést csökkentő berendezéssel ellátott gépjármű, továbbá a földgáz-, pb-gáz- és elektromos meghajtású gépjárművek esetén.
Kertész Zoltán szerint az elektromos meghajtású, valamint az engedéllyel rendelkező pb-gázüzemű gépjárműnél kelljen felére csökkentett adót fizetni.
Nagy András szerint a környezetszennyeződést csökkentő berendezések egyikeként, de példálózó módon javasolja a katalizátort a normaszövegben megemlíteni.
Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy Vincze Kálmán 32. pontban levő javaslatának a) és b) alpontjairól az eltérő bizottsági állásfoglalásra figyelemmel külön-külön kell szavaznunk.
Először Vincze Kálmán alapjavaslatát teszem fel szavazásra, a jelentés 32. pontja a) alpontjára vonatkozó része szerint.
A javaslatot a környezetvédelmi bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Miniszter úr?

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem