SZOKOLAY ZOLTÁN (MDF)

Teljes szövegű keresés

SZOKOLAY ZOLTÁN (MDF)
SZOKOLAY ZOLTÁN (MDF) Mint máskor is, így ez esetben is igyekeztem önállóan dolgozni, minden egyes módosító javaslatról önállóan dönteni. Így fordulhatott elő az is, hogy percekkel korábban ellenzéki indítványokat támogattam a frakcióm ellenében. Éppen ezen tört ki itt köztünk, a környezetünkben a vita, és ez a vita okozta, hogy bármenynyire szégyenletes is, de nem a határozathozatalra koncentráltam. A szavazás menetét pedig azért követtem a Varga Zoltántól kapott bizottsági jelentésen, mert a javaslat vitája idején külföldön voltam.
Egyébként is, már tavaly is – meg lehet nézni a statisztikákat – egyike voltam azoknak – legalábbis az első tízben, húszban az MDF 160 fős képviselőcsoportjából –, akik a legtöbbször szavaztak eltérően, mint a frakció többsége. Ez a tény pedig nem támasztja alá mostani vádlóim logikáját. (Zaj.)
Mindezek ellenére a személyemet ért koncentrált támadások és vádak hatására mégis úgy érzem… (Hodosán Róza: Maradsz?!) …, nem tudom maradéktalanul ellátni választópolgáraim képviseletét. Békéscsabának olyan képviselőre van szüksége, aki az ország Házán belül és kívül egyaránt biztosítani tudja szavai súlyát és hitelét, akár az ellenzéki képviselők bizonyos körén belül is. Éppen ezért előzetesen szeretném bejelenteni, hogy a mandátumomról le szeretnék mondani. Elhatározásom végleges. Ugyanakkor kötelességemnek tartom egyrészt azt, hogy a most folyó megfeszített tempójú költségvetési munkában még részt vegyek; másrészt azt, hogy a választóimat tájékoztassam az elhatározásom okairól, körülményeiről és következményeiről. Lemondásomat tehát az Országgyűlés előtt, önök előtt hivatalosan bejelenteni akkor fogom, miután a januári szünetben utoljára még egyszer találkoztam a választóimmal, valamint az engem 1990-ben országgyűlési képviselőnek jelölő MDF-szervezettel.
Ismétlem: az elhatározásom végleges, ne aggódjanak. Éppen az tette véglegessé, ahogyan Mádai képviselő csalónak, hazugnak bélyegzett meg a Parlamentben, s ahogyan másnap, harmadnap az ő szavait visszhangozták a csabai utcán, mi több, akadt, aki a családomnak, a gyermekeimnek is odakiáltotta, hogy ti rohadt csalók. Hát én ennek a tortúrának nem szeretném kitenni őket, akár rászolgáltam Mádai úr jelzőire, akár nem.
A félrevezetés, a hazudozás vádján egyébként azért is csodálkozom, mert néhány héttel korábban ebben a Házban egy ellenzéki párt elnöke arról tájékoztatta az Országgyűlést, hogy tízezernyi feljelentés érkezett, és ezt konkrét tényként említette az illető. Azóta megtudtuk, hogy ezek a feljelentések nincsenek sehol, mégsem állíthatja senki, hogy Horn Gyula félrevezette volna a Házat és a hazát. Mégsem követelheti senki, hogy mondjon le külügyi bizottsági tisztségéről vagy akár a mandátumáról. Nem teszem én sem, mert tisztában vagyok az érdemeivel.
Tisztelt Ház! Köszönöm, hogy utolsó előtti alkalommal meghallgattak. Arra kérem Mádai képviselőt és barátait, legyenek néhány hétig türelemmel, hiszen a céljukat tulajdonképpen elérték. Mindazoktól pedig, akiket megbántottam, vagy akiknek csalódást okoztam, ezúton is elnézést kérek. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem