TÖRÖK GÁBOR, DR. (MDF)

Teljes szövegű keresés

TÖRÖK GÁBOR, DR. (MDF)
TÖRÖK GÁBOR, DR. (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nem lobby érdekeket képviselek. A személyi jövedelemadó törvény tervezetének a 38. §-ához – a legszimpatikusabb paragrafushoz – adtunk be Vona Ferenc képviselőtársammal módosító javaslatot.
Már tavaly is azt képviseltük az adótörvények kapcsán, hogy a minimál munkabér ne essék adó alá, ezért tavaly is adtunk be ezzel kapcsolatosan módosító javaslatot. Hál' istennek, idén a 100 ezer forint lehetővé teszi, hogy nem esik adó alá a minimál munkabér, de a nyugdíjasoknál a 108 ezer forint – álláspontunk szerint – nem elfogadható, hiszen a nyugdíjasok a mai körülmények között rákényszerülnek, hogy dolgozzanak, ezért azt javasoljuk módosító javaslatunkban, hogy a minimál nyugdíj és a minimál munkabér együttes összegének 12-szerese, azaz 150 ezer forint egy évben ne essék személyi jövedelemadó alá.
Ez a módosító javaslatunknak a lényege. Tehát még egyszer hangsúlyzom: a minimál munkabér és a minimál nyugdíj ne essék adó alá. Kérnénk tisztelettel a Házat, támogassa módosító javaslatunkat. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem