MIHÁLY ZOLTÁN, DR. a gazdasági bizottság előadója:

Teljes szövegű keresés

MIHÁLY ZOLTÁN, DR. a gazdasági bizottság előadója:
MIHÁLY ZOLTÁN, DR. a gazdasági bizottság előadója: Elnök Úr! Képviselőtársaim! A gazdasági bizottság három csomagban tárgyalta meg a tegnap délelőtt folyamán az szja-hoz befutó indítványokat. Foglalkozott az ingatlanok értékesítésével kapcsolatos módosításokkal is; a szociális bizottsághoz hasonló álláspontra helyezkedett.
Foglalkozott a mezőgazdasági kistermelés adóztatásával kapcsolatos programcsomaggal – különösen hangsúlyozottan foglalkozott –, hiszen az általános vitában a gazdasági bizottságnak a mezőgazdasági kistermelők adóztatásának tervezett megszűnésével volt különösebben problémája, és elfogadta a Zsiros–Németh-indítványt, ami szerint a kistermelők adóztatása az 500 ezer forint árbevétel helyett 750 ezer forintra emelkedik, illetve olyan módon, hogy a kistermelő választhat az 1992. évben, hogy részletes könyvelést vezet, és a kimutatott nettó nyereség 150 ezer forint erejéig adómentes, illetve választhatja azt a megoldást is, hogy az átalánynyereség formájában – növénytermesztés esetén 30%, állattenyésztés esetén 10%-os nyereségtartalommal – fogadja, vagyis teljesíti ezt az adókötelezettséget.
Vita alakult ki a bizottságban a találmányok adómentességét illetően. A gazdasági bizottság elutasította azt a kezdeményezést, azt a kérést, azt a módosító indítványt, hogy a találmányok adókedvezményt élvezzenek a jövőben.
Általánosságban a gazdasági bizottság részletes vitára javasolta az szja-törvényt.
 

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem