KIS ZOLTÁN, DR. (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

KIS ZOLTÁN, DR. (SZDSZ)
KIS ZOLTÁN, DR. (SZDSZ) Tehát folytatva: valóban nagy problémát jelent ez azoknál az alapítványoknál, amelyek már működnek, és amelyeknek már igen szép összeg gyűlt a számlájukon össze, s azt a célt, amit megvalósítani próbálnak, talán egy kicsit hátráltatni fogja – és nem túlzok –, némely esetben meg is hiúsíthatja, ha a következő évtől ez a szabályozás, már az adóalap levonása, nem érvényesül. Így elképzelhető az is, hogy ezek az alapítványok céljukat nem érik el és megszűnnek, kényszerűen, anélkül, hogy a területükön célzott fejlesztést végre tudták volna hajtani.
Sajnálom, hogy ez a módosító indítvány a bizottsági üléseken nem kapta meg a kellő számú támogatottságot, de a frakciónk részéről ezt továbbra is fenn kívánjuk tartani, és be kívánjuk nyújtani. És nagyon jó lenne, ha egy olyan csatlakozó módosító indítvánnyal találkoznánk a bizottságok részéről, amely feloldaná azt a helyzetet, ami az alapítványok helyi fejlesztési jellegét, valamint az alapítványban és a közérdekű felhasználás során az adományozó és a felhasználó közötti közvetlen kapcsolat tilalmát is megnyugtatóan rendezné.
Most, amikor a Matáv monopolhelyzetét próbálják meg az országban alapítványokkal korlátozni és az Ericcson-Siemens-tender a Műszertechnikával összefogva korszerű telefonhálózat kiépítésére törekszik, és ezt részvénytársaságok, valamint a velük csatlakozó alapítványok formájában kísérli meg megoldani, akkor úgy gondolom, hogy ez a módosító indítvány időszerű, és ez nagyon sok területet érint, és hosszú távon meghatározó lehet az e téren megnyilvánuló fejlesztésekben.
Kérem önöket, hogy ezt a módosító indítványt – amennyiben a Ház elé kerül – szíveskedjenek megfelelő támogatásban részesíteni. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem