NÁDORI LÁSZLÓ (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

NÁDORI LÁSZLÓ (SZDSZ)
NÁDORI LÁSZLÓ (SZDSZ) Köszönöm, Elnök Úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Pénzügyminiszter Úr! Az iskolai tanuszodák romló helyzetét tártam fel pénzügyminiszter úr előtt néhány hónappal ezelőtt, szeptember 2-án. Természetesen egyszeri és átmeneti támogatásra gondoltam akkor, hogy a végleges rendezéshez lélegzetnyi időt kaphassanak a helyi önkormányzatok. Tehát hangsúlyozom, átmeneti, válságkezelő megoldásra utaltam.
Az újabb körkérdésemre adott válaszok azt jelzik, hogy az interpellációm óta eltelt idő alatt a helyzet lényegesen romlott. Úgy tűnik, a miniszter úr ígéretének és interpellációmnak a hatása nem ért le az iskolákig, az uszodákig. Ahogyan ez a Fejér, a Szolnok, a Komárom és a Veszprém megyei jelentésekben olvasható.
15 megye és Budapest adatai alapján konkrétan megállapítható, hogy az uszodák működési feltételei miként gyengültek. Feltételek hiányában 12 uszoda zárt be, 4 megyét érintve. 32 uszodának bizonytalanok a működési feltételei 6 megyében. Baranyai becslések szerint a tanulók 10%-a vesz részt iskolai úszásoktatásban. Baranya megyében több uszodát betemettek, több pedig felújításra vár.
Ezek kiragadott példák.
Megismétlem, amit előző interpellációmban hangsúlyoztam, aki írni, olvasni és úszni nem tud, az műveletlen. Az egészség ezzel természetesen egyenrangú érték.
Kérdezem miniszter urat: az 1992-es évre átmeneti, rendkívüli megoldással elképzelhető-e az iskola tanuszodák többségének megmentése? Válaszát várom. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem