BÉKI GABRIELLA (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

BÉKI GABRIELLA (SZDSZ)
BÉKI GABRIELLA (SZDSZ) Miniszter Úr! Igazából csak az jelent némi örömöt számomra a válaszból, hogy érdeklődést mutat a probléma iránt. (Felmorajlás a jobb oldalon: Ah!) A '92-es költségvetésben lapozgatva ugyanis több olyan problémára bukkantam, amire nem tudok választ találni. Ezek között például az egyik első, hogy nem tudom, hogy milyen statisztika alapján szorozták fel a fejkvótát, hiszen csak értelmi fogyatékosból 35 ezer van tudomásom szerint, a fejkvótát 37 ezer néhány százzal szorozták, és hát értelmi fogyatékoson kívül léteznek látás-, hallás-, beszédfogyatékosok is nagyon szép számban, illetve mozgássérültek.
Én úgy gondolom, hogy nem kell hosszan bizonygatni azt, hogy az ép és a fogyatékos gyermekek viszonylatában esélyegyenlőségről nem beszélhetünk. Következésképp az a feladatunk, az a kötelességünk, hogy pozitív diszkriminációval, a pozitív diszkrimináció elve alapján próbáljunk meg segíteni.
Amennyiben az Országgyűlés nem emeli föl azt a fejkvótát, amit a költségvetés előirányoz, akkor az az eddigi tevékenység szinten tartásához sem lesz elég.
Ahogy ma az egyik felszólalásban Jánosi Györgytől hallhattuk, ez a fejkvóta az átlagos normálishoz képest 1,8-szoros. Ha a 61 ezer forintos fejkvóta marad életben, akkor ez a fejkvóta lecsökken másfélszeresre.
Ilyen alapon, sajnálattal bár, de ezt a választ elfogadni nem tudom, és kérem, képviselőtársaim se fogadják el a választ. (Taps a balközépen.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem