ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. A most elhangzott jelentés alapján indítványozom az Országgyűlésnek, hogy Mészáros László képviselői mandátumát igazolja.
Határozathozatal következik. Egy kis türelmet kérek, az előbbi bejelentés kapcsán most állt át a számítóközpont. Igen. Határozathozatal következik. Most kérem szavazatukat. (Megtörténik.) Köszönöm.
Bejelentem, hogy három államtitkári szavazattal az Országgyűlés 242 "igen" szavazattal, 1 tartózkodás mellett Mészáros László mandátumát igazolta. (Taps.) Megkérem, hogy Mészáros László foglalja el a helyét. (Megtörténik. – Taps.)
Engedjék meg, hogy magam és képviselőtársaim nevében elsőként gratuláljak Mészáros László képviselőtársunknak, s megkérjem, hogy a délutáni szünetben eskütétel végett keressen fel irodámban.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a képviselők száma 385 fő, a határozatképességhez 193 képviselő jelenléte szükséges. Az előbbi szavazás folytán külön jelenléti szavazásra nincsen szükség.
Tisztelt Országgyűlés! Kormányunk az Alkotmány 22. § (3) bekezdése alapján 1991. december 16. napjától 1992. január 31. napjáig terjedő időre az Országgyűlés rendkívüli ülésszakának összehívását kezdeményezte. Egyidejűleg javaslatot tett a rendkívüli ülésszak napirendjére és a napirendi pontok sorrendjére is. Az erről szóló – korábban érkezett – miniszterelnöki levelet annak idején valamennyi képviselőcsoport vezetője megkapta.
Emlékeztetem önöket, hogy a rendkívüli ülésszak napirendjére azokat az előterjesztéseket kell felvennünk, amelyeket a köztársasági elnök vagy a Kormány, vagy a képviselők 1/5-e, azaz 75 fő írásban kezdeményez. Így emlékeztetem önöket, hogy a korábbi rendkívüli ülésszakok gyakorlatának megfelelően az 1/5-ös írásbeli kezdeményezés irányadó az interpellációk és a kérdések bejelentése kapcsán is.
Tisztelt Országgyűlés! Három képviselőtársunk napirend előtti felszólalásra kért lehetőséget. (Zaj.) Megkérem őket, hogy előterjesztéseiket igen röviden tegyék meg.
Elsőként Katona Tamás államtitkár úrnak adom meg a szót.
Napirend előtti felszólaló: Katona Tamás külügyminisztériumi államtitkár

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem