KULIN FERENC, DR. (MDF)

Teljes szövegű keresés

KULIN FERENC, DR. (MDF)
KULIN FERENC, DR. (MDF) Erre csak azért kértem lehetőséget, hogy addig is, ameddig a következő ülésnapon MDF-es hozzászólás is elhangozhat, ne maradjon senkiben kétség, a jelenlévő kicsiny és lelkes csapatban, vagy ha esetleg az országban ezt más is hallja, pánik ne maradhasson senkiben, hogy itt tényleg arról lehet szó, hogy a mostani változtatás oda vezethetne, hogy valaki is azért, mert munkanélküli, oly módon ellátatlan maradhatna, hogy teljesen kiesne az egészségügyi ellátás valamiféle formájából. Tehát nyilvánvaló, hogy erről nincs szó, mert ha erről lenne szó, akkor ehhez elsősorban Alkotmányt is kellene módosítanunk, hiszen az Alkotmány fölötte áll mindenféle agyontódozott-fódozott 75/II. törvénynek, aminek a védelmében tényleg nemigen szeretnék sok mindent mondani, és azzal teljesen egyetértek az előttem szólókkal, hogy ez bizony új törvényt kívánna, de nincs erről szó.
Röviden csak arra szeretnék rámutatni, hogy az októberben hozott országgyűlési határozat óta új törvényt létrehozni nem lehetett, így került sor ismét a 75/II. törvény módosítására, amelynek a hatálybalépése, érvénybelépése 92. júliusában fog történni. Addig még szociális törvényt is akarunk alkotni, tehát semmiképpen nem kerülhet sor arra, hogy egyetlen magyar állampolgár bármilyen nehéz körülmények között is, ha jövedelméből biztosítást fizetni nem tud vagy nem lehet levonni, akkor is teljesen ellátatlan maradhasson. Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem