SASVÁRI SZILÁRD (FIDESZ)

Teljes szövegű keresés

SASVÁRI SZILÁRD (FIDESZ)
SASVÁRI SZILÁRD (FIDESZ) Köszönöm szépen. Tisztelt Ház! Elnök Úr! Hölgyeim és Uraim! A gépjárműadóról szóló törvényjavaslathoz javaslatot tettem, összhangban a költségvetési törvényjavaslattal, hogy a bevételt meg kell osztani a települési önkormányzatokkal, tehát az állami költségvetést ez irányban egy kicsit szűkíteni javaslom.
Azt javaslom továbbá – és kérem a tisztelt Házat, hogy ebben támogasson –, hogy a belföldi gépjárművek után beszedett adó 100%-a a fővárosi önkormányzatokat illesse meg. Indokaim nagyon egyszerűek, és mindennapi tapasztalatokra épülnek:
Budapesten a levegő szennyezettsége és a tömegközlekedés lepusztulása teszi indokolttá a teljes adóbevétel fővárosi önkormányzatnak való átengedését. Ez fedezetet jelenthet a BKV gépjárműparkja korszerűsítésének fedezetére.
Szükségesnek tartom, egyetértve Varga Mihály képviselőtársammal, hogy az útalap – az előterjesztéssel ellentétben – nagyobb összegben részesüljön. Ebből meg lehet építeni a nagy forgalmú városok elkerülő útjait, vagy legalább a nemzetközi forgalom tekintetében bizonyos korrigálásokat lehetne végezni. A nagyobb összegből továbbá a kistelepülések bekapcsolása is lehetővé válik a különböző kisebb utak építésével, javításával az ország végkeringésébe. Tehát három szempont vezérelt módosító indítványom elkészítésekor.
Az első egy önkormányzati szempont. Ebben egyetértünk, egyébként egyetértek a Kormánnyal, hiszen a költségvetési törvényjavaslatban ő maga is ezt javasolja.
A második egy környezetvédelmi szempont, hogy Budapest tömegközlekedésének átalakításához forrásokat teremtsünk és biztosítsunk.
Harmadik: egy infrastrukturális szempont, ahol is a különböző fejlesztéseknek nagyobb teret enged az útalapnak a megnövelt támogatása.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem