SZIGETHY ISTVÁN, DR. (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

SZIGETHY ISTVÁN, DR. (SZDSZ)
SZIGETHY ISTVÁN, DR. (SZDSZ) Köszönöm Horváth Bélának a megjegyzését. Ezekkel én túlnyomórészt egyetértek. Különösen azzal értek egyet, hogy a vállalt feladatokat teljesíteni kell. Nos, én erről próbáltam beszélni mind a két alkalommal. A vállalt feladatoknak a leglényegesebb része az volt, hogy november 30-ig le kellett volna tenni a Parlament elé egy olyan törvényjavaslatot, amely ezt a kérdést egyszer s mindenkorra véglegesen rendezi. Azt próbáltam elmondani – biztosan nem voltam eléggé világos –, hogy ehhez a törvényjavaslathoz nem volt szükség arra, hogy október 15-ig ezek a szervezetek a saját vagyonbevallásukat megtegyék, mert egy normatívához ez nem kell, ez már csak a végrehajtásához tartozik.
Ami a felvetett kérdését illeti: igaza van, egyetértek vele. Ha a szervezetek nem tettek eleget, valóban el kell marasztalni őket. Nem tudom, hogy mennyiben tettek eleget, mennyiben nem tettek eleget, – tekintve, hogy önmagában a törvény-előterjesztés erről semmi konkrét adatot nem tartalmaz. Tudok róla, hogy különböző szervezetek eleget tettek, – hogy ki volt, aki nem tett eleget, nem tudom, de önmagában az, hogy ha valaki október 15-ig nem tart arra igényt, hogy a használati jogát a továbbiakban érvényesítse, lelke rajta, saját maga fog károsodni miatta. Tehát ez az, ami a bizonyos szankció-részét illeti a dolognak.
Örülök, hogy Horváth Bélával ebben a kérdésben egyetértettünk, és különösen annak örülök, hogy azt mondta: a vállalt kötelezettségeket vállalni kell, ami az egész ügynek a lényege, és ami rávilágít arra, hogy értelmetlen és érthetetlen számomra ez a mostani határidő-hosszabbítás, amely a bejelentési kötelezettséget összekapcsolná azzal, hogy június 30-ig ez a kérdés továbbra is a levegőben lógjon, és továbbra is rendezetlen legyen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem