ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Köszönöm államtitkár úr válaszát. A törvényjavaslattal kapcsolatos határozathozatal következik. Ezért kérem képviselőtársaimat, hogy akik (zaj) a folyosón tartózkodnak, fáradjanak be a terembe. Megnyomtam a csengőt, szól kinn a folyosón.
Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a társadalmi szervezetek kezelői jogának megszüntetéséről szóló törvényjavaslattal kapcsolatos határozathozatal. A törvényjavaslathoz az alkotmányügyi bizottság 1845-ös számon, a gazdasági bizottság 1915-ös számon, valamint a költségvetési bizottság 1746-os számon nyújtotta be jelentését. A határozathozatal során az alkotmányügyi bizottság 1845-ös számú jelentése alapján haladunk.
Az 1. pontban dr. Horváth József a törvényjavaslat 1. §-ának a törvény 5. §-a (2) bekezdésére vonatkozó részében a jogszabály pontosítását, illetve jogszabályhely pontosítását javasolja.Lényege: a (2) bekezdésben szerepeljen az 1. szakaszra történő visszahivatkozás. A javaslatot az alkotmányügyi bizottság és a gazdasági bizottság támogatja, és miniszter úr, illetve államtitkár úr bejelentette, hogy egyetért. (Dr. Isépy Tamás államtitkár: Igen.)
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem szavazni. (Megtörténik.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 197 "igen" szavazattal, 6 ellenszavazattal 4 tartózkodás mellett elfogadta.
A 2. pontban dr. Vastagh Pál a törvényjavaslat 2. szakaszának a törvény 6. szakasza (3) bekezdésére vonatkozó részét javasolja módosítani. Lényege: a Kormány tegyen javaslatot az Országgyűlésnek a parlamenti pártok elhelyezésének jogszabályi feltételeire is.
A javaslatot az alkotmányügyi és a gazdasági bizottság nem támogatja, az államtitkár úr is nyilatkozott, hogy nem támogatja.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem