ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Most kérem szavazatukat! (Megtörténik.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosítványt 182 szavazattal 44 ellenében, 38 tartózkodás mellett elutasította. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az eredeti törvényjavaslat 1. §-át, tehát az 1. § eredeti szövegét. Fel kell tennünk ezt a kérdést. Most kérem a szavazatukat. (Megtörténik.) Köszönöm. Az Országgyűlés az államtitkári szavazatokkal, 263 szavazattal 3 tartózkodás mellett az eredeti szöveget fogadta el.
Ezek után következik a döntő jelentőségű 2. §, amelynek a) b) c) változata tekintetében kérem külön-külön az Országgyűlés állásfoglalását. Az állásfoglalás a törvényjavaslatban megjelölt sorrend szerint kerül megszavazásra. Először március 15-e mellett vagy ellen kell az állami ünnep tekintetében állást foglalni, majd augusztus 20-a, majd október 23-a következik. A törvényjavaslat szövegében ugyanis ilyen sorrendben fordulnak elő a megjelölt ünnepnapok.
Felteszem tehát a kérdést, hogy a nemzeti ünnepek közül legyen-e március 15-e a hivatalos állami ünnep. Tájékoztatni szeretném Önöket, hogy az alkotmányügyi bizottság nem foglalt e kérdésben állást. Kérdezem államtitkár urat, kíván-e állást foglalni.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem