ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! Köszöntöm minden képviselőtársamat, kedves vendégeinket, a rádióra és a képernyőre figyelő minden honfitársunkat. Ülésszakunk mai ülésnapját megnyitom. Bejelentem, hogy az ülés vezetésében Tóth Sándor és Trombitás Zoltán jegyzők lesznek segítségemre.
Tisztelt Országgyűlés! Mai ülésünkről 21 képviselőtársunk jelentette előzetesen távolmaradását. Kérem képviselőtársaim jelzését, ha előzetes bejelentésük ellenére az ülésen részt tudnak venni. (Kéri Kálmán jelentkezik.) Kéri Kálmán képviselőtársunk gépét kérem bekapcsolni. Köszönöm.
Tisztelt Országgyűlés! Jelenlét-ellenőrzést tartunk. Kérem képviselőtársaimat, nyomják meg az "igen" gombot. Most. Köszönöm.
A jelenlévő államtitkárokkal együtt a jelenlévők száma 272 fő, az ülés határozatképes.
Bejelentem, hogy az országgyűlési képviselők száma jelenleg 384 fő, így a határozatképességhez 193 képviselő jelenléte szükséges.
Két fontos bejelentéssel kezdjük mai ülésünket. Tájékoztatom képviselőtársaimat, hogy a házbizottság a húsvéti ünnepeket figyelembe véve úgy foglalt állást, hogy a Parlament március 25-től április 3-ig tartson tavaszi szünetet. A szünet után a bizottsági ülések április 3-án kezdődnek, az első plenáris ülés április 8-án lesz.
Tájékoztatni kívánom önöket arról is, hogy a magyar Országgyűlés lesz a házigazdája március 22-24. között annak a magas szintű nemzetközi tanácskozásnak, amelynek fő témája szinte valamennyi európai parlament küldöttségének részvételével és több amerikai szervezet támogatásával "A parlamentek szerepe a gazdasági fejlődés kibontakoztatásában" lesz. A tanácskozáson számítunk valamennyi képviselőcsoport és a közvetlenül érdekelt bizottságok részvételére. A tanácskozás programja időben eljut valamennyi frakcióhoz és az érintett bizottságokhoz.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem