GÁL ZOLTÁN, DR. (MSZP)

Teljes szövegű keresés

GÁL ZOLTÁN, DR. (MSZP)
GÁL ZOLTÁN, DR. (MSZP) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Elnök Úr, köszönöm a szót! Nagyon röviden abban a témakörben szeretnék szólni, amiről ön is beszélt. Kicsit konkrétabban, mert a szocialista frakció úgy érzi, hogy ezt a dolgot konkrétabban is szóvá kell tenni. Kérném az Országgyűlés türelmét néhány másodpercig.
Tisztelt Országgyűlés! Amint az közismert, a magyar Országgyűlés egyik frakcióvezetője, Torgyán József képviselő úr szombaton gyűlést tartott. Ezen a válságmegoldó program meghirdetésének ürügyén – véleményünk szerint – az eddigi legszélsőségesebb támadást intézte a demokratikus intézmények, az alkotmányos rend ellen. Olyan rendszer képét vázolta fel, amely félelemmel tölt el sokunkat.
A szocialista frakció ezért a leghatározottabban visszautasítja ezeket a nézeteket és törekvéseket. A Szocialista Párt, mint ellenzéki párt minden indokolt esetben bírálta és bírálni fogja a Kormány és a kormánykoalíció politikáját. Itt azonban úgy véljük, másról van szó. Bár Torgyán képviselő úr a kormánykoalíció egyik vezető személyisége, mégis őszintén reméljük, hogy a demokrácia kereteit szétfeszítő törekvéseit nem osztja a Kormány és a kormánykoalíció.
Ezért kérjük a kormánypártokat, hogy nyugtassák meg a közvéleményt, hogy hajlandók és képesek a demokráciát a saját soraikból érkező támadásoktól is megvédeni. Ha így tesznek, ebben, úgy gondolom, számíthatnak a közvélemény támogatására és közte a szocialista frakció együttműködésére. Köszönöm szépen. (Hosszan tartó taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem