GADÓ GYÖRGY (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

GADÓ GYÖRGY (SZDSZ)
GADÓ GYÖRGY (SZDSZ) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! 2 percre veszem igénybe az idejüket, mert arról kívánom csak mindnyájukat tájékoztatni, hogy a tervezett felszólalásomtól elállok, két mondatban azonban indoklásul: felszólalásom tárgya – amint némelyek már értesültek róla – az a botrányos, fasiszta tartalmú könyv és a vele összefüggésben a társadalomban tapasztalható rokon jelenségek sora lett volna, amely Miskolcon látott napvilágot. Amint azonban értesültem, a Magyar Demokrata Fórum miskolci szervezete és parlamenti frakciója egyaránt elhatárolja magát ettől a kiadványtól, amely az MDF égisze alatt jelent meg – már akár joggal, akár jog nélkül –, elítélte mind a könyv szellemiségét, mind a kiadás tényét. Amikor ezt tudomásul veszem, kifejezem azt a reményemet is, hogy ennek az igen sajnálatos esetnek a remélhető büntetőjogi következményei nem fognak elmaradni.
Magamra nézve azt a kötelezettséget vállalom a Parlament és az ország színe előtt is, hogy figyelemmel kísérem, vajon a büntetőjogi következmények teljesülnek-e, és ehhez képest tartom fenn magamnak azt a jogot, hogy a Parlament színe előtt esetleg a közeli, netán távolabbi jövőben szóvá tegyem mindazt a jelenséget, amelyet ennek a könyvnek a megjelenése reprezentál. Az itt el nem mondott felszólalásom tartalmát majd a sajtóban igyekszem nyilvánosságra hozni. Köszönöm. (Bal oldalon taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem