GADÓ GYÖRGY (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

GADÓ GYÖRGY (SZDSZ)
GADÓ GYÖRGY (SZDSZ) Elnök Úr! Tisztelt Főügyészhelyettes Úr! A választ elfogadom. Megnyugvással veszem tudomásul a kapott információkat.
Hadd jegyezzek meg egy mondatban annyit, hogy bízom abban, hogy a jövőben mihamarabb és nem feltétlenül hosszas, egy-két éves eljárások után csupán, hanem már előbb is megfelelő büntetésben részesülhetnek azok, akik faji uszításban, közösség elleni izgatásban és hasonló bűncselekményekben vétkesek. Azért bízom ebben, mert eddig jobbára azt hallhattuk, hogy az effajta uszítást, effajta előítéleteket, az antiszemitizmust stb. elítéli a kormányzat, és épp ma délelőtt, a miniszterelnök úr napirend előtti felszólalásában is hasonló értelmű nyilatkozatot hallhattunk – amit egyébként örömmel vettünk, vettem, legalábbis személy szerint én, tudomásul. Azonban már igen vártam azt a pillanatot, amikor nemcsak az uszítást, hanem az uszítókat személy szerint is elítélik – nem pusztán nyilatkozatokkal, ami a maga helyén, persze, igen rendjénvaló, hanem bírói ítélettel. Ehhez a demokratikus közvélemény és a magam részéről a jövőben is szeretnék hozzájárulni. Köszönöm. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem