ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Nem támogatja. Kérdezem az Országgyűlést. Most kérem szavazatukat. (Megtörténik.) Köszönöm. Kérem szépen, meg kell ismételnünk a szavazást, mert a jelenlévők egy része nem szavazott. Megkérem a jelenlévőket, hogy őrizzék meg a Ház határozatképességét. (Zaj.) Kérem még egyszer törölni a táblát. Nagyon kérem a tisztelt Országgyűlés jelen lévő tagjait, hogy vegyenek részt a határozathozatalban. Kérem még egyszer letörölni a táblát. (A táblán újabb eredmény jelenik meg: 84 "igen", 55 "nem" 7 tartózkodás.)
Határozathozatal következik. Kérem letörölni a táblát. Kérem a hátralévő időt kivetíteni. (Megtörténik.) Most kérem a szavazatukat. (Megtörténik.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az országgyűlés 103 szavazattal 98 ellenében, 18 tartózkodás mellett a módosítványt elutasította.
Kérdezem akkor a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az eredeti törvényjavaslat 112. §-ának (3) bekezdését. Most kérem szavazatukat. (Megtörténik.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyűlés 130 szavazattal 55 ellenében, 25 tartózkodás mellett az eredeti szöveget fogadta el.
A 315., 316. és 318. pontokban alternatív javaslat található a törvényjavaslat 113. §-ának (1) bekezdésére vonatkozóan. Boros László véleménye szerint művészeti alkotásnak középületen való elhelyezéséről ne az önkormányzat döntsön. Zsigmond Attila az elhelyezés mellett az áthelyezés, lebontás, fenntartás és felújítás tekintetében is azt javasolja, hogy az önkormányzati hatáskörbe kerüljön.
Az önkormányzati bizottság a fentieket elfogadva javasolja, hogy az önkormányzat védje, új elhelyezés esetén véleményezze a nem önkormányzati tulajdonú épületen lévő művészeti alkotásokat.
Először Boros László javaslatát teszem fel szavazásra, a 315. pont szerint.
A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. Államtitkár úr?

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem