SUCHMAN TAMÁS, DR. (MSZP)

Teljes szövegű keresés

SUCHMAN TAMÁS, DR. (MSZP)
SUCHMAN TAMÁS, DR. (MSZP) Tisztelt Ház! Kedves Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! A kérdés helyett eredetileg önálló képviselői indítványt szerettem volna benyújtani ebben a tárgyban, azonban nem kívántam megzavarni ezzel a tárca törvényalkotási előkészítő tevékenységét. Mégis úgy gondolom azonban, hogy a kérdés felvetése aktuális, figyelemfelhívó és egyfajta sürgetés is jelentkezik benne. Úgy gondolom, hogy az infláció és az áremelkedések következtében a gyermekek nevelési, eltartási költsége – családonként ugyan differenciáltan – rendkívüli módon megemelkedett az utóbbi időszakban. A költségvetési vita során érvényesített, akkor 350 forintos családipótlék-emelés, úgy gondolom, nincs szinkronban a megemelkedett költségekkel és kiadásokkal. Én, megismerve a tárca szociálpolitikai elképzeléseit, messzemenően egyetértek azzal, hogy a családi pótlék kérdésében egyrészt a differenciált megoldásra kívánnak törekedni, másrészt többször hangoztatták azt, hogy a gazdasági romlásból következő életszínvonal-romlás nem elsősorban szociálpolitikai kérdés, nemcsak ezekkel az eszközökkel kellene tenni ellene.
A differenciálással összefüggésben szeretnék azonban három olyan területet fölvetni, ahol gyorsan most kellene és lehetne segíteni. Azt szeretném kérdezni államtitkár úrtól, hogy – ugyan belefoglalva a későbbi intézkedéssorozatba – lát-e lehetőséget arra, hogy a gyermeküket egyedül nevelők, a munkanélküliek, valamint a tartósan beteg illetve fogyatékos gyermekek esetében a családi pótlékot gyermekenként, legalább a korábban megállapított 350 forinttal fel lehessen emelni. Lát-e arra lehetőséget, hogy azokban a családokban, ahol nem egy személy, hanem mindkét szülő munka nélkül van, ez az összeg az előbbinek a kétszerese legyen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem