ZSIROS GÉZA, DR. (FKgP):

Teljes szövegű keresés

ZSIROS GÉZA, DR. (FKgP):
ZSIROS GÉZA, DR. (FKgP): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Én csak a Hámori Csaba képviselőtársam által elmondottak egy részére kívánok reagálni. Nevezetesen: nagyon hálás vagyok neki személy szerint is, hogy a Kisgazdapárt programját figyelemmel kísérte és kíséri.
Hadd hívjam fel a figyelmét viszont arra, hogy a Kisgazdapárt 1909 óta nem mond mást, éspedig az a következő: te vagy az ország gazdája, állampolgár, a te életmíved és az általad képzett vagyon védelme a fontos generációkon át. Ebből az következik, hogy ne az állam legyen gazdag, hanem a polgára, mert ha az állam gazdag, akkor nem biztos, hogy a polgára is az, de fordítva valószínű. És ami a földet illeti, ott pedig azt mondtuk, azóta is mondjuk, ma is, hogy aki földet oszt, az hatalmat is oszt, éspedig az állampolgár tulajdon kezébe.
Nos, hát ebből az következik, hogy amit ön itt elmondott, az úgy pontatlan! Ugyanis az önkormányzat a természetes személyek tulajdona és tulajdonát képező dolog. Éppen ezért, ha megnézzük pontosan az adatokat, a legelőbirtokosság, a közbirtokosság, az erdőtársulás, a tejszövetkezet és hasonló szövetkezések természetes személyek tulajdonából adódtak össze, és így működtek.
Természetesen voltak olyan esetek – így Békés megyében is –, amikor magának a községnek volt tulajdona, de miután az a tulajdon nem mannaként hullott oda, hanem a természetes személyek pénzéből, így én úgy vélem, hogy ez ügyben – mint mindig is – következetesek voltunk. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem