DÉNES JÁNOS (független):

Teljes szövegű keresés

DÉNES JÁNOS (független):
DÉNES JÁNOS (független): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Hölgyeim és Uraim! Korosztályom tiszteletével és tisztességével köszönöm meg Deutsch Tamásnak és Rózsa Edit képviselőtársamnak azt a kezdeményezést, amelynek értelmét abban szeretném megjelölni, hogy ez felkiáltójel, vészjelzés nemcsak a Kormány, hanem a társadalom számára is. Ennek kapcsán engedjék meg, hogy megemlítsem azt, hogy a reformkor nemzedékének jutott az a történelmi szerep, hogy nemcsak szóban, hanem tettben, erkölcsben, társadalmi nemzeti, történelmi hivatásban megcélozza a nemzet, a haza számára a méltó bejutást Európába.
1848-ig, a reformkortól, pontosabban Világosig megvolt az a lehetőségünk, hogy az európai népek közösségébe virágzó delnőként csatlakozzunk. Az elmúlt sanyarú történelmünk és sorsunk alapján, mikor az ifjúságról, a gyermekvédelemről beszélünk, és a gyermek védelme, az ifjúság védelme egyben magyarság-védelem, a nemzet, a haza, a társadalom védelmét is jelenti, akkor engedjék meg, hogy azt mondjam, most abban a szörnyű állapotban van a nemzet, hogy mint egy paratífuszos malacként szédelgünk Európa küszöbén. Ebből az állapotból kell e figyelmeztetéssel megtalálni a módot arra, igenis nem kevesebb joggal, mint Európa más nemzetei és népei, részesei lehessünk Európának. Nincs kevesebb jogunk, mint Ausztriának, nemzetként, társadalomként illünk, oodatartozunk Európához. Akkor, amikor a gyermekek védelmét és közvetve a haza védelmét célozzuk, ezt ajánlom a Kormány, a társadalom és mindnyájunk figyelmébe. Köszönöm a meghallgatást. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem