RAJKAI ZSOLT közlekedési, hírközlési és vízügyi minisztériumi államtitkár:

Teljes szövegű keresés

RAJKAI ZSOLT közlekedési, hírközlési és vízügyi minisztériumi államtitkár:
RAJKAI ZSOLT közlekedési, hírközlési és vízügyi minisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Elnök Úr! Való igaz, katasztrófa történt Balassagyarmaton december 5-én: hajnalra leégett a balassagyarmati telefonközpont, és ezzel az üggyel kapcsolatban a képviselő úr kérdést intézett a miniszter úrhoz, amelyre napokon belül készen volt ugyan a válasz, de az ügyrendi problémák miatt mostan tudunk csak válaszolni rá.
Való igaz, megcsinálta a Távközlési Vállalat, kijavította a hibát rendkívüli gyorsasággal. Két napon belül 600 előfizetőre már helyi hívásra is üzemképesítette a telefonközpontot, másnapra pedig már az automata központ is működött, és 60 előfizető kivételével 7-én reggelre már a teljes üzem dolgozott.
A kérdés második része az automata központ felszerelésével kapcsolatos. Égető a kérdés, nemcsak a tűzeset kapcsán. Ugyanis Balassagyarmat is azon körzetek közé tartozik, amely méltánytalanul szenvedett hátrányt az elmúlt időszakban, és a távközlési bekapcsolása, a távközlésbe történő bekapcsolása is hátráltatta a körzet, a környék fejlődését. Ezt a súlyos problémát felmérve, a korábbi 1400 előfizetési hely vagy 1400 telefon helyett 3000 előfizető ellátását biztosító telefonközpont épül. Nos, mivel 1991 második félévére már be volt ütemezve ez az 1400 központ, de közben a régi központ tönkrement, illetve az újabb igények felmérése és a kedvező elbírálás következtében megemelkedett a vonalak, illetve a központi beépítéshez szükséges munkaidő-szükséglet, így a második félévtől valószínűnek tartom, hogy '92 első negyedévére kerül üzembe helyezésre az új telefonközpont. A központot már gyártó és jelenleg már folyó szerelési munkálatokat végző BHG eddig is nagyfokú segítőkészséget mutatott. A további együttműködésben bízva várható, hogy az üzembe helyezés az 1400 vonalnál előrehozható az első félév végére, míg a további részekre esetleg tovább kell várni. Köszönöm szépen a figyelmüket.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem