ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Nem támogatja. Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem szavazni. (Megtörténik.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 84 "igen" szavazattal, 184 ellenszavazattal 7 tartózkodás mellett elvetette.
Kérdezem az Országgyűlést, hogy elfogadja-e az eredeti törvényjavaslat 26. § (2) bekezdésének a) pontját. Kérem erről szavazni. (Megtörténik.) Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a törvényjavaslat 26. § (2) bekezdésének a) pontját 214 "igen" szavazattal, 13 ellenszavazattal 39 tartózkodás mellett elfogadta.
A jelentés 33., 34., 35. és 36. pontja alternatív javaslatokat tartalmaz arra vonatkozóan, hogy a munkába járás feltételei szempontjából mi tekinthető megfelelő munkahelynek.
A 33. pontban az alkotmányügyi bizottság szerint az oda- és visszautazás együttes ideje a három órát, kisgyermekes szülő esetén a két órát ne haladja meg.
A 34. pontban a költségvetési bizottság közlekedési eszközre tekintet nélkül három, illetve két órát javasol.
A 35. pontban a szociális bizottság tömegközlekedési eszközzel három, illetve két órában kívánja megállapítani az utazási idő maximumát.
A 36. pontban Mádi László és Frajna Imre indítványozza, hogy alapesetben két óra legyen a munkábajárás időtartama, kisgyerekes szülő esetében viszont indokolt a helyben történő foglalkoztatás igénye.
A szavazás során a munkavállaló szempontjából legkedvezőbbnek tűnő megoldástól haladunk visszafelé.
Mádi László és Frajna Imre javaslatát teszem fel szavazásra a 36. pontban foglaltak szerint. A javaslatot a szociális, a gazdasági és a költségvetési bizottság nem támogatja. Miniszter úr?

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem