ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Képviselőtársaim! A házbizottság állásfoglalásának megfelelően mindezek után javaslatot teszek a ma kezdődő ülés tárgysorozatára.
Először. A tulajdonviszonyok rendezése érdekében az állam által 1949. június 8-a után az állampolgárok tulajdonában igazságtalanul okozott károk kárpótlásáról szóló törvényjavaslat az 1020. és az 1439. szám alapján.
Másodszor. A Nemzetközi Valuta Alapban a Magyar Köztársaság kvótájának megemeléséről és a Nemzetközi Valuta Alap alapokmányának módosításáról szóló határozati javaslat az 1926. szám alapján.
Harmadszor. A közigazgatási bíráskodásról szóló törvényjavaslat, az 1851. szám alapján, és csatlakozóan a Magyar Köztársaság 1991. évi költségvetéséről és az államháztartás ütemének 1991. évi szabályairól szóló 1990. évi CIV. törvény módosításáról szóló javaslat az 1852. szám alapján.
Negyedszer. Az ügyvédségről szóló 1983. évi 4. számú törvényerejű rendelet módosításáról szóló törvényjavaslat az 568. szám alapján.
Ötödször – interpellációk.
Hatodszor – kérdések.
Hetedszer. A dél-alföldi települések ivóvizének minősítéséről szóló országgyűlési határozati javaslat a 787. szám alapján. Majd az Alföld egyes időszerű környezetvédelmi, tájvédelmi és tájhasznosítási kérdéseiről szóló határozati javaslat az 1080. szám alapján.
Végül személyi javaslatok, bizottsági tag megválasztása.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az ülés tárgysorozatára tett javaslatomat. Határozathozatal következik. Most kérem szavazatukat! (Megtörténik.) Köszönöm. Az Országgyűlés a tárgysorozatot 271 szavazattal 5 tartózkodás mellett elfogadta.
Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a napirend mellékletében ez alkalommal is tájékoztatást adtunk az egyes napirendi pontok várható időbeli ütemezéséről. A lehetőséghez képest ennek rendjében haladunk. De tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy amennyiben a mai ülésnapunkra tervezett két napirendi pont megtárgyalásával az Országgyűlés viszonylag korai időpontban végez, úgy még a mai napon sor kerülhet a dél-alföldi, illetve az Alföld egyes tájvédelmi problémáiról szóló határozati javaslat, valamint a személyi kérdések megtárgyalására.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem