ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Mindezek után javaslatot teszek a ma kezdődő ülés tárgysorozatára.
Először: A Polgári Törvénykönyv módosításáról szóló javaslat a 909-es szám alapján.
Másodszor: A közigazgatási bíráskodásról szóló törvényjavaslat, az 1851-es szám alapján, illetve a Magyar Köztársaság 1991. évi költségvetéséről és az államháztartás vitelének 1991. évi szabályairól szóló törvény módosításával foglalkozó javaslat, az 1852-es szám alapján.
Harmadszor: A Magyar Köztársaság 1991. évi költségvetéséről és az államháztartás vitelének 1991. évi szabályairól szóló 1990. évi CIV. törvény módosításáról rendelkező javaslat a 2097-es szám alapján.
Negyedszer: A Kormány tájékoztatója az állami költségvetés 1991. évi előirányzatainak átcsoportosításáról, a 2201-es szám alapján,
Ötödször: A fokozottan védett területen folytatott erdőgazdálkodási tevékenységről szóló országgyűlési határozati javaslat a 2184-es számon.
Hatodszor: Interpellációk.
Hetedszer: Kérdések.
Nyolcadszor: A földről szóló 1987. évi I. törvényt módosító egyes törvények hatályon kívül helyezéséről szóló törvényjavaslat. Eörsi Mátyás önálló indítványa a 706-os szám alapján.
Kilencedszer: A földről szóló 1987. évi I. törvény kiegészítéséről szóló javaslat, Ómolnár Miklós és Torgyán József képviselők együttes önálló indítványa a 2121-es szám alapján.
Tizedszer: Mentelmi ügy a 2244-es szám alapján.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az ülés tárgysorozatára tett javaslatomat. Most kérem szavazatukat. (Megtörténik.) Az Országgyűlés 221 szavazattal 1 ellenében, 2 tartózkodás mellett a tárgysorozatra tett javaslatot elfogadta.
Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a napirendi pontok tárgyalásában az előterjesztés mellékletében feltüntetett ütemezés szerint kívánunk haladni.
Ha ma a szünet előtt még marad idő, sor kerülhet az állami költségvetés 1991. évi előirányzatainak átcsoportosításáról szóló kormány-tájékoztató, esetleg a mentelmi ügy tárgyalására.
Ha az ülésnap végén még marad időnk, holnapról előbbre kerülhet a fokozottan védett területen folytatott erdőgazdálkodási tevékenységről szóló országgyűlési határozati javaslat részletes vitája és határozathozatala.
Már most jelezni szeretném, kívánatos, hogy a szünetben az alkotmányjogi és a gazdasági bizottság előzetes jelzésének megfelelően együttes ülést tartson.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem