IVÁN GÉZA, DR. (FKgP)

Teljes szövegű keresés

IVÁN GÉZA, DR. (FKgP)
IVÁN GÉZA, DR. (FKgP) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Belügyminiszter Úr! Kérdésünk feltevése előtt néhány sérelmes momentumra szeretném felhívni a figyelmet. A KTV 2. melléklete 3 fejezetében szereplő 16 önkormányzat a céltámogatási pályázati feltételeknek eleget tett, és a némelyiknél bekövetkezett határidő mulasztás néhány megtagadás indoka önhibájukon kívül következett be, mert a saját forrás kellő összegű befizetésének tényét a megyei közgyűlés után tudták csak igazolni, mely közgyűlést a benyújtási határidő utáni hétre tűzte ki a megyei elnök. Erről azonban az önkormányzatok nem tehetnek.
Külön említjük azt, hogy például Homrogd község saját forrását csaknem teljesen az új iskola beruházásába fektette be, annál is inkább, mert időközben hozzácsatolt helyiségek iskolaköteles gyermekeinek is Homrogd község ad majd iskolát. A beruházás jelenleg 80 százalékos készültségi fokot ért el, és így méltánytalannak tartjuk a hiányzó, arányosan jelentéktelenebb céltámogatási összeg megtagatását, hiszen ily módon egy teljes tanévet veszthetnek az ifjak.
Meg kell említenünk Homrogd esetében azt a szerencsétlen helyzetet, mondhatnánk más szóval pechet, hogy a soros elnök a részletes vita során elfelejtette e tétel megszavaztatása előtt bejelenteni, hogy a költségvetési bizottság támogatta módosító javaslatunkat, s e hiba hátrányosan befolyásolhatta a szavazás eredményét is, és így a forgatókönyv sem vette figyelembe ezt a tényt, minek folytán az államtitkári válasz is nemleges volt.
Előbbiek előrebocsátása után kérdezem miniszter urat, várható-e, hogy a rendelkezésre álló céltámogatásnak a 2900-as számú módosító javaslatban foglalt 600 millió forinttal történő növekedése után a szóban forgó kis önkormányzatok megkaphatják-e utólag a megpályázott, és ügyrendi hiba miatt, illetve a Belügyminisztérium illetékesei által a pályázatban megadott saját forrás-adat önkéntes megváltoztatásával kialakított és ennek folytán elutasított céltámogatási összeget.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem