JUHÁSZ PÁL (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

JUHÁSZ PÁL (SZDSZ)
JUHÁSZ PÁL (SZDSZ) Vargáné Piros Ildikó távollétében én kérem a tisztelt Házat, hogy támogassa az indítványt.
Az ügy előzményéről: emlékezhetnek talán rá, hogy tavaly decemberben a vállalkozási nyereségadóról szóló törvényjavaslat kapcsán a Ház úgy határozott, hogy mivel a mezőgazdasági biztosítási rendszer összeomlóban van, a jövedelem biztonsági alapot és ehhez kapcsolódó önbiztosító szervezeteket lehetővé tesz, az ezekbe való befizetéseket az adóalapból levonhatóvá teszi.
Ugyanez a törvény a Földművelésügyi Minisztériumot kötelezte arra, hogy a biztosítás formáiról és az alap kezelésére vonatkozóan törvénytervezetet terjesszen be a Házba, hogy a VÁNYÁ-nak ez a pontja egyáltalán érvényesülni tudjon.
Mivel a minisztérium nem terjesztette be ezt a törvényjavaslatot, mi hárman – három különböző részéből a Háznak – azért terjesztettük be ezt, hogy figyelmeztessük a Kormányt a mulasztására, és azért, hogy elébe vágjunk annak, hogy midőn újra sorra kerül a VÁNYA és a személyi jövedelemadó törvény tárgyalása, akkor ne legyen azért kezelhetetlen ez a kérdés, mert nincs bent megfelelő törvényjavaslat. Köszönöm. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem